Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında çın bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da görüş önünde bulundurularak standartlara onat şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. Genellikle mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ya da yangın bapsı otel, yurt ve sayrılarevi kabil toplanmış hayat alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline ilgilı olarak değdavranışmektedir.

Tek Kanatlı Yangın Bapları; Bir kanatlı tasar çizimıyla, ancak mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın takkadak emniyetli bir çıkış katkısızlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın Bapsı seçer ilgi edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Özellikle içli ve kalburüstü materyallerin olduğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik yangın kapısı bir sahanlık dokumalıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın merdivenleri yangın ile yan yana yığın ve sarsıntı kabil öbür natürel afetlerdede kullanılabilir olması sebebiyle inceden inceye korunmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page